Geschiedenis

Lekker eten en drinken zit blijkbaar in de genen van onze familie. Hier werden de pollepel en de garde van generatie op generatie overgedragen. Louisa, moeder van Jean, kon niet enkel uitstekend koken, maar kende ook de fijne kneepjes van de bakkunst. Zij leerde op haar beurt Anne, moeder van Xavier, de stiel. Koken en bakken, de verfijnde keuken. Deze twee vrouwen hebben samen de basis gelegd voor het kennen en kunnen van chef Xavier. Op de leeftijd van 16 verzorgde hij samen met zijn ouders en oma, die samen meer dan 50 jaar horeca ervaring hadden, feesten en banketten. Koude en warme buffetten, menu's en à la carte, taarten en gateaux, veilig onder de vleugels van deze twee vrouwen en zijn vader.

Tijdens zijn opleiding aan de Hotelschool van Hasselt had Xavier thuis al gedeeltelijk de leiding achter de stoof, wat hem natuurlijk ten goede kwam op school. De stageplaatsen, waaronder "Kasteel St Paul", hebben Xavier in de juiste richting geduwd en in 1993, na het beëindigen van zijn studies, werd "restaurant De Weijers Hoven" uit de grond gestampt.